Kaj pomeni hidravlično uravnoteženje sistema?

Vgradnja ventilov v cevne razvode za hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema omogoča razdelitev ogrevane vode v sistemu v zahtevanih količinah in jo usmerja na mesto, kjer to potrebujemo.

Vgradnja termostatskih ventilov s pred nastavitvijo pa omogoča regulacijo temperature na grelna telesa v prostorih.

S hidravlično uravnoteženim sistemom in vgradnjo termostatskih ventilov dosežemo optimalno delovanje sistema tako iz energetskega kot stroškovnega vidika. Vsa ogrevala dobijo dovolj pretoka in se dajo dovolj ogreti. Uravnotežen sistem nam prinaša tudi do 35 % prihranka pri energiji in stroških. Zaradi slednjega se investicija povrne v izjemno kratkem časovnem obdobju, lahko že v 2 letih.

5 razlogov za izvedbo hidravličnega uravnoteženja:

  • Letni prihranki pri stroških ogrevanja med 25 %-35 %.
  • Odpravljanje šumenja in piskanja v ogrevalnem sistemu.
  • Pridobitev subvencij od 20 % do 40 % (v primeru, da želite investirati v izvedbo fasade, je lahko hidravlično uravnoteženje skoraj brezplačno).
  • Investicija se hitro povrne (že v 2-3 letih).
  • Enako dovedena temperatura do vseh radiatorjev.

Problem  hidravlično  neuravnoteženih  sistemov  je  v  tem,  da  so določeni  radiatorji  prevroči (to velja predvsem za radiatorje, ki so  bližje kotlovnici ali toplotni podpostaji), določeni pa prehladni (najbolj pogosto to velja radiatorje, ki so bolj oddaljeni od kotlovnice ali toplotne podpostaje).

Zgoraj opisan problem se največkrat rešuje na tri načine:

  • Zvišanje temperature ogrevane vode: oddaljeni radiatorji dobijo primerno temperaturo, radiatorji, ki so bližje, pa postanejo še bolj vroči.
  • Vgradnja močnejše črpalke: povzroči višje tlake, posledično zmanjšano šumenje in piskanje na radiatorskih ventilih.
  • Zamenjava ročnih ventilov s termostatskimi, vendar brez uravnoteženja sistema povzroči piskanje pri termostatskih ventilih.

 

V vseh zgoraj naštetih primerih ne uspemo celovito rešiti problema, nam pa te ‘napačne’ rešitve znatno povečajo strošek ogrevanja.

Da vam zagotovimo kakovostno in strokovno izvedbo, pri podjetju Proen vsa dela izvajamo z lastnimi zaposlenimi.

Naš projektant poskrbi, da boste imeli pravilno izdelan projekt, skladen z vašimi željami in potrebami. Da bodo vsi ventili ustrezno vgrajeni, bodo poskrbeli naši usposobljeni monterji, ki so izšolani tudi za delo v stanovanjih.

S strokovnim nadzorom poskrbimo, da bodo vsa dela potekala strokovno pravilno in v dogovorjenih terminskih rokih. Da smo za vas stalno dosegljivi, poskrbi naša podpora v administraciji, ki vam je vedno na voljo za vsa vprašanja.

Za zagotavljanje dovolj vročih radiatorjev in kvalitetno izvedenega sistema naši certificirani monterji po izvedenih delih opravijo meritve ter še dodatno nastavijo ventile, v kolikor je le-to potrebno.

Priprava in vložitevdokumentacije za ekosklad

Izdelava projekta za hidravlično uravnoteženje ponudbe

Izvedba investicije ponudbe

Izvedba zaključne dokumentacije

Dodatna fina namestitev ventilov

Dodatna fina namestitev ventilov

Imate kakršno koli vprašanje?

Pokličite nas na 02 620 33 82 ali pošljite povpraševanje na info@proen.si.

Imate vprašanje?