V podjetju Proen vsaki stranki na podlagi njenih želja, potreb in zmožnosti tudi ustrezno svetujemo.

Čeprav se zdi, da je postopek od zamisli do izgradnje hiše kratek in preprost, se v praksi skoraj vedno izkaže, da temu ni tako. Celoten postopek je precej kompleksen, hkrati pa je ob izvedbi nekega projekta treba upoštevati določila, pravila in priporočila, ki jih določa zakonodaja na področju gradnje.

 

Podjetje Proen se ukvarja z analizo trga in s strojnimi inštalacijami:

  • vgradnjo vodovodnih in kanalizacijskih inštalacij,
  • prezračevanjem ali rekuperacijo,
  • centralnimi sesalnimi sistemi,
  • klimatizacijo,
  • talnim in radiatorskim ogrevanjem,
  • vgradnjo toplotnih črpalk in plinskih kotlov.

 

Torej z določenim delom gradnje vaše hiše, ki je še kako pomemben. Prav zaradi slednjega je izredno priporočljivo, da se izvajalec strojnih inštalacij že v začetku vključi v sam projekt.

 

Zakaj je pomembo, da se izvajalec strojnih inštalacij vključi že na samem začetku projekta?

Izgradnja same hiše je kompleksen projekt, ki zahteva ogromno predvidevanja in planiranja vnaprej, saj nam kasnejša dodatna dela lahko prinesejo velike stroške. Naloga izvajalca strojnih inštalacij je, da od stranke pridobi informacije, kaj sploh stranka želi in ji tudi primerno svetuje glede izbire materialov in inštalacij. Da stranki pove, kaj je sploh izvedljivo in predstavi predvidene stroške. Hkrati pa se je potrebno zavedati, da določene inštalacije vplivajo ena na drugo.

Če se denimo odločimo za rekuperacijo, je potrebna manjša energija za ogrevanje hiše, saj bo le-ta poskrbela, da iz vašega objekta ne bo uhajal topel zrak, kar posledično pomeni, da bo za ogrevanje potrebna manjša moč toplotne črpalke ali plinskega kotla.

Zavedati se moramo, da je izgradnja hiše v večini primerov življenjski projekt, zato je stranki potrebno predstaviti vse prednosti in slabosti in ji nato ponuditi tudi dovolj časa razmislek in odločitev. Po sprejeti odločitvi stranke preverimo našo razpoložljivost in s stranko uskladimo termin vgradnje inštalacij.

Na podlagi tega, kaj si stranka želi v stanovanjski hiši ali poslovnem objektu, se pravilno dimenzionirajo kanali za potek inštalacij in lokacije le-teh. Vse inštalacije in njihove lokacije se tako lahko predvidijo v gradbenem načrtu.

Zakaj pri izvedbi strojnih inštalacij izbrati podjetje Proen?

Če smo v preteklosti učinkovito rabo energije v naših domovih in zgradbah preveč zanemarjali, bo v prihodnosti le-ta izjemnega pomena za bivanje v modernem okolju. Ravno zaradi navedenega in tudi na podlagi večletnih izkušenj na področju upravljanja ter optimizacije stroškov nepremičnin smo oblikovali odločno, ambiciozno in sodobno družbo Proen, osnovno vodilo katere je zagotavljanje udobja bivanja ter postavljanje novih trendov na področju energetike, trajnostnega razvoja, varovanja okolja in učinkovite rabe energije.

Z ukrepi za izboljšanje energetske učinkovitosti zgradb zmanjšujemo njihove stroške, povečujemo njihovo vrednost ter nenazadnje pripomoremo tudi k obvarovanju okolja. V sodelovanju z domačimi in tujimi priznanimi partnerji našim strankam ponujamo celovite in profesionalne energetske rešitve na področju nepremičnin. S ciljnim delovanjem, nenehnim razvojem in vlaganjem v znanje ter s strokovno ekipo z večletnimi izkušnjami se uspešno soočamo z vedno novimi izzivi energetske učinkovitosti zgradb. Skladno z našim sloganom »Celovite energetske rešitve za vaš objekt« vam ponujamo optimalne tehnične rešitve tudi za najbolj zahtevne sisteme.

Potrebujete pomoč pri izvedbi strojnih inštalacij?

Pokličite nas na 02 620 33 82 ali pošljite povpraševanje na info@proen.si.

Imate vprašanje?