Radiatorji še zmeraj veljajo za najbolj razširjene ogrevalne naprave. Slednji segrevajo zrak, ki zaradi temperaturnih razlik kroži po prostoru. Toploto zagotovijo s sevanjem in s kroženjem zraka po prostoru in tako segrevajo stene, strope in tla.

Radiatorje se običajno namesti pod okno, saj se na ta način mrzel zrak pod oknom ogreva in dviguje do stropa. Za radiatorsko ogrevanje je priporočljivo, da so ogrevalne cevi, po katerih do radiatorjev teče vroča voda, čim krajše, saj se na tak način zmanjša toplotne izgube. Cevi so lahko vidne ali pa, kot je značilno za novogradnje, skrite v stenah. Radiatorsko ogrevanje poleg cevi zahteva tudi vgraditev termostatskih ventilov na radiatorje. Ti namreč služijo vzdrževanju konstantne temperature v prostoru.

Razlika med talnim in radiatorskim ogrevanjem

Pri radiatorskem ogrevanju zrak zaradi vročega radaitorja intenzivno kroži, večji del toplote pa se zadržuje v zgornjih plasteh prostora. To pomeni, da moramo, za razliko od talnega ogrevanja, v prostor dovajati več toplote, katera pa se zadržuje pri stropu. Za razliko od radiatorskega ogrevanja, kjer uporabljamo visokotemperaturni medij ogrevanja (60 °C do 80 °C), gre v primeru talnega ogrevanja za precej varčnejši, nizkotemperaturni sistem ogrevanja (30 °C), ki za delovanje porabi veliko manj energije.

V podjetju Proen d.o.o. vam svetujemo glede radiatorskega ogrevanja, hkrati pa vam ponudimo najbolj ugodno rešitev le-tega.

Da ne boste imeli problemov pri sami vgradnji in kasneje s servisi, vam naši strokovno usposobljeni monterji vgradijo samo najkvalitetnejše radiatorje priznanih proizvajalcev.

Nudimo vam dobavo in montažo radiatorjev različnih proizvajalcev:

  • RADIATORJI AKLIMAT
  • RADIATORJI KORADO
  • RADIATORJI VOGEL AND NOOT

Podjetje Proen d.o.o. vam nudi sledeče storitve za radiatorsko ogrevanje:

  • Predlagamo vam velikost radiatorjev.
  • Naredimo vam predračun za vgradnjo radiatorjev različnih proizvajalcev.
  • Dobavimo in zmontiramo vam radiatorje.
  • Izvedemo tudi potrebne predelave pri montaži novih radiatorjev.
  • Omogočimo vam nakup radiatorjev po stopnji DDV 9,5 % namesto 22 % (velja za fizične osebe).

 

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi ogrevalnega sistema?

Pokličite nas na 02 620 33 82 ali pošljite povpraševanje na info@proen.si in z veseljem vam bomo pomagali izbrati pravi ogrevalni sistem za vašo hišo.

Imate vprašanje?