Dandanes se vse več ljudi odloča za gradnjo pametnih hiš, prednost katerih je, da nam za upravljanje različnih sistemov ni treba več biti v njihovi bližini, saj jih lahko vodimo na daljavo. Nadzor nad različnimi sistemi, kot so denimo razsvetljava, ogrevanje in klimatizacija, so torej prevzele pametne inštalacije. Gre za sistem, v katerega so povezani različni elementi, ki v vaši hiši poskrbijo za varnost, udobje in privarčujejo z energijo, upravljate pa jih lahko samo z enim pripomočkom, kot je denimo vaš mobilni telefon.

Pametne inštalacije lahko recimo poskrbijo za ogrevanje stanovanj glede na zunanjo temperaturo, prilagodijo spuščanje senčil na oknih, zapiranje oken, glede na jakost svetlobe za prižiganje luči, poskrbijo za zalivanje vrta, zaznajo požar, uhajanje vode ali plina in uporabnika o tem tudi obvestijo. Možnosti je tako rekoč neskončno, vsem pa je skupni cilj, da vaš dom postane varnejši in udobnejši.

Pametna regulacija strojnih inštalacij ima za uporabnika ogromno prednosti, hkrati pa lahko na tak način znatno privarčujemo z energijo. Na začetku je investicija v električno inštalacijo, ki je tudi glavna povezava med različnim sistemi, sicer večja, a se s z leti hitro povrne.

Nekateri so prepričani, da ima lahko pametno hišo samo tisti, ki se odloči za novogradnjo, vendar se lahko pametne inštalacije, s katerimi se privarčuje energija in kasneje znižajo tudi stroški, vgradijo tudi v starejše individualne ali poslovne objekte.

PREDNOSTI PAMETNE REGULACIJE STROJNIH INŠTALACIJ:

  • možnost oddaljenega upravljanja z inštalacijami, kar uporabniku prihrani čas in skrbi,
  • varčevanje z energijo,
  • varnost,
  • enostavnost upravljanja s sistemom (možno tudi preko osebnega računalnika, pametnega telefona ali tablice),
  • občutno nižji stroški.

Danes je na voljo široka ponudba tovrstnih sistemov, zato je zelo pomembno, da se odločite za pravi sistem. Priporočljivo je, da so pametne inštalacije v praksi dovolj preverjene in na trgu že nekaj časa. Predvsem pa morajo biti namenjene hišnim sistemom in ne industrijski avtomatizaciji. Uporabnik mora poleg upravljanja imeti tudi možnost programiranja pametne inštalacije.

V podjetju Proen vam nudimo celovite storitve elektroinštalacij za vse namene – od projektiranja do izvedbe. Odločite se za pametne inštalacije in naj vaša hiša postane pametna hiša prihodnosti, ki jo lahko v času dopusta brez problema zapustite, ne da bi se ob tem obremenjevali, kaj se dogaja doma.

Imate kakršno koli vprašanje?

Pokličite nas na 02 620 33 82 ali nam pošljite povpraševanje na info@proen.si in z veseljem vam bomo pomagali izbrati prave inštalacije za vašo hišo ali poslovni objekt.

Imate vprašanje?