Pri novih gradnjah pa tudi pri obnovi dotrajanih sistemov in inštalacij v hiši oziroma energijski zasnovi objektov se lastniki vse pogosteje odločijo za celovito uporabo plina.  Zemeljski plin je v zadnjem času postal eden najbolj izkoriščanih virov energije, saj je izredno dostopen, uporaben in slovi kot okolju prijazen vir toplotne energije.

Plinske inštalacije omogočajo celovite rešitve tako na področju ogrevanja kot uporabe v kuhinji in pri ogrevanju sanitarne vode, hkrati pa imajo v primerjavi z ostalimi fosilnimi gorivi kar nekaj prednosti.

PREDNOSTI PLINSKIH INŠTALACIJ

  • uporaba plina je okolju prijazna (občutno manjše emisije Co2),
  • ob izgorevanju ne nastajajo saje, dim ali neprijeten vonj,
  • plinske inštalacije so cenovno ugodne, saj se investicija kmalu povrne,
  • plinske inštalacije odlikujejo tudi nižji stroški vzdrževanja,
  • za plinske inštalacije je v primerjavi z mnogimi drugimi tipi inštalacij potrebnega malo prostora, naprave pa delujejo zelo tiho.

V podjetju Proen s kakovostnimi materiali in napravami z vrhunskimi tehničnimi lastnostmi poskrbimo za vse tipe plinskih inštalacij, ob tem pa vam glede na konkretne potrebe z veseljem tudi svetujemo.

NOTRANJE PLINSKE INŠTALACIJE

Plinske in ostale inštalacije v stavbi, kot denimo elektrika, vodovod in ogrevanje, morajo biti usklajene, njihova izvedba pa skladna s tehničnimi predpisi. Ker pogosto prihaja do napak pri vgrajevanju plinske inštalacije, je še posebno pomembna združljivost z električno inštalacijo. Pri slabi galvanski povezavi ali poškodbi električnih vodnikov, ki bi bili v stiku s kovinsko plinsko inštalacijo, lahko namreč pri nenadzorovanem puščanju plina nastopi nevarnost požara ali eksplozije.

ZUNANJE PLINSKE INŠTALACIJE

Zunanje plinsko omrežje je do stavbe lahko speljano v zemlji ali na prostem. Potek omrežja na prostem je redkejši, saj je pri tem treba plinovod zaščititi pred vplivi temperaturnih in podnebnih sprememb (zaščita pred korozijo) ter mehanskimi obremenitvami (npr. kompenzacija temperaturnih raztezkov, zaščita pred zunanjimi vplivi). Najpogostejše je torej vodenje plinovoda v zemlji.

ZNIŽAJTE STROŠKE OGREVANJA

V kolikor želite znižati stroške ogrevanja prostorov in sanitarne vode, vam v podjetju Proen nudimo svetovanje o najboljši izbiri ogrevalnega sistema glede na vaše potrebe in želje. Za vas pripravimo ustrezno ponudbo in dobavimo ter poskrbimo za montažo celotnega sistema.

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi plinskih inštalacij?

Pokličite nas na 02 620 33 82 ali pošljite povpraševanje na info@proen.si.

Imate vprašanje?